top of page

Original affisch med reklam i nederkant. Några små revor i överkant och den har mjuka veck som försvinner vid inramning.

Grand Prix of Sweden 1978, Scandinavian Raceway Anderstorp. 1978 satt Ronnie återigen i en för året mästarbil nämligen Lotus, dock som andreförare i JPS teamet. Snabbast i kvalet var Amerikanaren Mario Andretti i en John Player Special MKIII Lotus före John Watson, Nord Irland med Österrikaren Niki Lauda Brabham BT46 Fancar som trea. Ronnie fick inte till det riktigt, men en fjärdeplats var ändå godkänt. Detta lopp är ett av historiens mest omtalade lopp då Niki Lauda vann ganska överlägset med hela 34 sekunder före Italienaren Ricardo Patrese i Arrow Mclaren och Ronnie gjorde sitt livs lopp efter att en punktering fick honom komma in för att byta däck. Det var inte som idag då det tar 2 sekunder att byta däcken, utan ett antal sekunder till... Han kom ut som 17:e bil men kunde efter ett heroiskt lopp ställa sig på pallen till slut.  Även om farten fanns för att passera Patrese, öppnade han aldrig upp någon lucka utan Ronnie fick nöja sig med en tredjeplats, vilket ändå var en otrolig prestation. Enligt Ronnie själv så var detta hans bästa F1 lopp någonsin. Laudas och Watsons Brabham BT46 Fancar blev efter detta loppet förbjuden då de sög upp allt grus och damm från banan och skickade ut det bakom bilen och detta då klassades som en säkerhetsrisk.